D-PAC is een digitaal platform voor het beoordelen van competenties (Digital Platform for Assessment of Competences), ontwikkeld aan de Universiteit van Antwerpen. In het platform wordt de methode van 'paarsgewijze vergelijking' voor het beoordelen van competenties toegepast en onderzocht.

Bij paarsgewijze vergelijking (of comparatief beoordelen / comparative judgement (CJ)) gebeurt het beoordelen niet door het geven van punten, of het invullen van een criterialijst, maar geven de beoordelaars een oordeel door steeds twee 'representaties' van een competentie (van twee kandidaten) met elkaar te vergelijken. De beoordelaars moeten daarbij steeds beslissen welke van de twee representaties het beste scoort op een bepaalde competentie. Uiteindelijk kunnen op basis van deze vergelijkingen de beoordelingen geordend worden naar kwaliteit.

Het D-PAC project wordt gefinancierd door het Vlaamse IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) binnen het programma van Strategisch Basisonderzoek.